Nora Stadshotell byggdes 1878. Ett mysigt stadshotell med charmig atmosfär, här har både litterära mord och kulinariska fröjder begåtts sedan sent 1800-tal. Författaren Maria Lang var ofta på hotellet. Det finns två rum inredda i ”Maria Langstil” med inredning från 50-talet. Romanen Vår sång blir stum utspelar sig på Nora Stadshotell och mordet i romanen begås på rum 111 (i boken rum 13). Nora Stadshotell ingår i kedjan Best Western

Parkering

I mån av plats så har vi fria parkeringsplatser på torget mitt emot hotellets entré. Torget är belagt  med kullersten och något ojämn och är upplyst av gatlyktorna. På torget finns även laddningsstation för elbil.

Entré

Det är 1 trappsteg upp till dörrarna som går att öppna upp helt efter det en avsats sedan 5 trappsteg upp till receptionen. Det finns en handikappramp på norra sidan av huset, säg till vid bokningen eller ring vid ankomst om du vill in den vägen. Vår hotellreception är placerad till höger när du kommer in i entrén. I entrén finns allmänna toaletter, varav en har en bredare ingång och har handikappshandtag. Här finns även hiss till samtliga våningar. Det finns ramp (ca 5 meter lång) på norra sidan av hotellet.

Hotellets nedre plan

Här finns kök, frukost och lunchmatsal, reception, 1 salong (TV-rum), kvällsmatsal och bar. De trösklar som finns är låga och vi assisterar gärna. Frukost, lunch och kaffe hämtas från buffé.  Säg gärna till om ni vill sitta nära buffén eller om ni behöver plats för rullstol, rullator, barnvagn eller önskar barnstol. Det kan bli hög ljudvolym i matsalarna om det är många gäster, säga gärna till om ni vill sitta lite avskilt så försöker vi lösa det på bästa sätt

Matallergi/ Vegetariskt / Specialkoster / Dieter

Vänligen meddela vid bokning om du har några matallergier så anpassar vi menyn efter detta. Kommer du drop in för att äta, säg till så snart som möjligt så löser vi det på bästa sätt.

Trapporna

Upp till de andra våningsplanen finns totalt 53 trappsteg med 4 avsatser. Hiss finns till samtliga våningar

Första våningen

Här finns konferenslokaler, stora matsalen och 24 av hotellets rum varav 16 ligger i ett annex som är hopbyggt med hotellet

Våning 2

Här finner du resterande 13 rum alla utrustade med TV. Några rum har dörr emellan så att en assistent kan följa med er som har omfattande hjälpbehov.

Husdjur

Det finns möjlighet att ta med hund. Kostnad 150 kr. Ledarhundar debiteras ej. Meddela detta när du bokar.

Övriga allergier

I möjligaste mån använder vi miljöriktiga städmetoder och tvätt utan skadliga kemikalier. Meddela gärna vid bokning om du har några allergier.

WIFI och Internetåtkomst

I hela huset finns det anslutning till trådlöst internet

Tips och idèer

Vi jobbar för att alla som vill besöka oss ska kunna göra det. Vi tar gärna emot tips & idéer på hur vi kan bli ännu bättre för att uppfylla er önskemål. Är det något du saknar i vår information hör gärna av dig. Vi finns här för er!

Kontakt

Telefon 0587-31 14 35
E-post: info@norastadshotell.se

Varmt välkomna!