Att göra på Nora Stadshotell och i Nora stad

Hos oss på hotellet finns möjlighet att få skönhetsbehandling under din vistelse. I vår nöjeskalender kan du se vad som händer på Nora stadshotell under helgerna.

I Nora stad finns mycket att göra, kanske ett studiebesök på Götlinska gården eller en guidad stadsvandring i slutet av dagen? Besök gärna www.visitnora.se för mer information. Är du sugen på småstadsshopping besök www.handlainora.se. I Kvarteret Bryggeriet, Noras kreativa kvarter finns hantverkare med butiker och ett lokalt ölbryggeri www.norabrygghus.se.

För evenemang besök gärna www.visitnora.se. Det finns en facebooksida för arrangemang i Nora Vad händer i Nora och en evenemangskalender för Bergslagen på www.24i.se/events.

Örebro stad finns endast tre mil från Nora, läs mer på www.visitorebro.se.

 

Relax och skönhetsbehandlingar

Yoga

Några dagar i veckan erbjuds yoga i grupp på hotellet. Kontakta Elin Duberg på My Own Yoga för mer information.

Gym

På gångavstång från hotellet finns 2 Gym. Boka via personalen på Nora Stadshotell.

Aktiviteter

Det är bara ett fåtal aktiviteter som går att genomföra med kortare varsel än 10 dagar. Så för att vara på den säkra sidan var ute i god tid! Vi har ett aktivt samarbete med Nora turistbyrå www.visitnora.se.

Teater

Stadra Teater erbjuder föreställningar året om, förutom sin stora föreställning på sommaren. Se aktuella föreställningar på www.stadrateater.se

Stadsvandring (guide)

Det känns som om 1700- och 1800-talet fortfarande finns kvar med skvallerspeglar, roliga skyltar, kullerstensgator och gammaldags lyktor. Små detaljer som i sig bidragit till Noras historiska och kulturella miljö. En miljö som vi fått medalj för, ”Europa Nostra” priset för god byggnads- och kulturminnesvård.
Går även att genomföra per buss.
Pris efter offert.

Mordvandring – i Maria Langs fotspår (guide)

Överallt i den lilla bergslagsidyllen har Maria Lang låtit människor falla offer för lömska mördare. Under promenaden blandas fiktionen med Dagmar Langes verkliga liv och hennes deckare får ett annat perspektiv. För att inte tala om en förändrad syn på staden Nora eller Skoga som den heter i böckerna.
Pris efter offert.

Pershyttans hytta (guide)

En välbevarad bergsmansby med anor från 1300-talet. I hyttan som är Sveriges bäst bevarade träkolshytta, framställdes tackjärn fram till år 1953. Här finns också landets största fungerande vattenhjul, 11.2 meter i diameter. I hyttan finns många branta trappor, bra att veta för den som har svårt att gå (man kan gärna gå med i början och sedan ansluta till gruppen i slutet på visningen).
Pris efter offert.

Göthlinska Gården (guide)

Ett borgarhem med anor från 1700-talet. 1886 flyttade familjen Göthlin in i det. Dottern, fröken Ingrid Göthlin, blev den sista ägarinnan till gården. Idag ett museum som 1996 blev pietetsfullt renoverat.
Huset består av 2 våningar och till den övre kommer man via en smal och brant trappa, bra att veta för den som har svårt att gå.
Pris efter offert.

Åk Ånglok eller Rälsbuss på Sveriges första normalspåriga järnväg (guide)

Sommartid trafikeras sträckorna Nora-Pershyttan och Nora -Järle. På själva stationsområdet i Nora kan du gå in och titta i det vackra stationshuset eller vandra runt på bangården bland lokstallar och verkstäder. tag chansen att se och uppleva ånglok, diesellok, rälsbussar och en mängd vagnar från en viktig epok i den svenska järnvägs och kulturhistorien.

Pris efter offert.

Stationsområdet – Nora Bergslags Veteranjärnväg (med eller utan guide)

År 1856 öppnades den första normalspåriga järnvägen i Sverige. Det var sträckan Nora – Ervalla och den anses idag ha en särskild plats i svensk järnvägshistoria. I Nora finns bland annat station, verkstäder och lokstall. Hela anläggningen är ett levande museum.

Pris efter offert.

Nora simhall

Öppet för allmänheten
Klicka här för mer information

Shopping

Besök gärna www.handlainora.se för att se vilka affärer som finns i stan. För att vi lättare skall kunna boka det just ni vill ha ser vi helst att ni bokar i så god tid som möjligt.

Här är våra rekomendationer på aktiviteter i Nora

Följ oss gärna!